haptotherapie & coaching

Haptotherapie
Haptonomie is de leer van de tastzin en het gevoel. Haptonomie beschouwt het lichaam als drager van gevoelens met een feilloos en vaak onbewust verhaal over onze ervaringen, passies en talenten. De tastzin wordt via het huid-op-huid-contact gezien als de minst verhullende vorm van communicatie. Via de tast wordt ontdekt wat in essentie aanwezig is aan diepere verlangens en ware talenten. Zo kan ons lichaam ons veel ‘vertellen’ over het contact met onszelf, onze relaties en onze omgeving. Haptotherapie helpt je bij de ontplooiing van je gevoelsleven, in je priveleven en in je werkkring.

Balans rust en dynamiek
Veel mensen zijn in de huidige jachtige wereld zichzelf een beetje verloren. Prestatiedrang en werkdruk houden ze in ‘overdrive’. Velen hebben het gevoel geleefd te worden door hun omgeving of door de omstandigheden. Signalen van het lichaam worden in alle drukdoenerij niet opgepikt. Aan nekklachten, opgetrokken schouders of hoofdpijn wordt voorbijgelopen.
De broodnodige behoefte aan rust wordt nauwelijks gevoeld. Het lichaam verliest glans en gezonde uitstraling. Verstand en gevoel zijn in de war geraakt. De ratio krijgt het voor het zeggen. En zo wil het maar niet lukken om met gemak en voldoening te leven en werken. De natuurlijke balans tussen rust en dynamiek is zoekgeraakt.

Begrip en compassie voor jezelf
Tijdens de sessie word je uitgenodigd contact te maken met je gevoelsleven. Waarom-vragen komen nauwelijks aan de orde. Het gaat niet om begrijpen, wel om begrip. Om te beginnen begrip en compassie voor jezelf en dan pas voor de ander. In die volgorde. Door dit aan den lijve ervaren van lichaamssignalen, emoties en gedragspatronen ga je duidelijk voelen waar je grenzen en mogelijkheden liggen. Je ware natuur krijgt vrijelijk de ruimte.
Je ontwikkelt persoonlijk leiderschap en daarmee geef je professioneel leiderschap fundament en richting. Kracht komt niet alleen van stoer en sterk zijn. Ook van je kwetsbaar durven opstellen. Je gaat steeds meer, met gezond verstand, je hart en gevoelsleven gebruiken als kompas. Coaching -al dan niet gecombineerd met haptotherapie- biedt een enerverende en inspirerende ontdekkingsreis, die je handvatten biedt voor toepassing in werk en privé.

Wat levert begeleiding op?
Met ondersteuning maar op eigen kracht ontdek je hoe je zelf richting kunt geven aan je loopbaan en levensloop. Ik ben als een gids voor je om je eigen fysieke en emotionele binnenwereld te verkennen. Zo kom je ook op plaatsen waar je in je niet durft te komen en waar nou net de heling te halen valt.
Met realiteitszin en creativiteit worden kansen en mogelijkheden vanuit een brede scoop onderzocht. Serieuze zaken worden met respect en een zekere lichtheid benaderd. Het accent ligt op dat wat wel mogelijk is. Onderstaand perspectief kan ik je met niet garanderen. Ik werk via de
‘vroedvrouw-methode’. Ik help je open-baren wat je zelf van binnen al weet. Zelf heb ik ervaren en in mijn praktijk gehoord en gezien dat mensen:

  • met heldere focus trouw zijn aan hun eigen koers

  • tijdig gezonde grenzen durven stellen

  • vertrouwen op hun basiszekerheid die geborgenheid biedt

  • affectieve communicatie in praktijk brengen

  • ‘meer body’ krijgen; stevig, autonoom en krachtig

  • zich vaker vrij en blij voelen.

Declaratie
Het uurtarief bedraagt als je zelf betaalt 89, 00 euro. Dit bedrag is inclusief voorbereiding, rapportage, uitwisseling via e-mail en werkmateriaal. Betaling bij voorkeur via de pinautomaat na afloop van elke sessie. Na afloop ontvang je per email een digitale declaratie. Mogelijk is vergoeding door je werkgever mogelijk vanuit opleidings- of Arbobudget. Komt de begeleiding voor rekening van een bedrijf dan maak ik daarvoor graag een voorstel met prijsopgave op maat.

______________________________________________

Aanvraag oriënterend gesprek: