zorg voor privacy

[et_pb_section fb_built=”1″ _builder_version=”3.22″][et_pb_row _builder_version=”3.25″ background_size=”initial” background_position=”top_left” background_repeat=”repeat”][et_pb_column type=”4_4″ _builder_version=”3.25″ custom_padding=”|||” custom_padding__hover=”|||”][et_pb_text _builder_version=”3.27.4″ background_size=”initial” background_position=”top_left” background_repeat=”repeat”]

Dossier
Voor een goede behandeling vind ik het noodzakelijk om een dossier aan te leggen waarin ik gegevens van je vastleg. Dit dossier bevat aantekeningen over je persoonlijke situatie, je gezondheid en gegevens over voortgang van de begeleiding. Ik ben verantwoordelijk om al je persoonlijke gegevens zorgvuldig te beschermen.

Doelstelling inventariseren gegevens
De gegevens uit je dossier kunnen ook voor de volgende doelen gebruikt worden:
Om andere zorgverleners te informeren, bijvoorbeeld als de begeleiding is afgerond of bij een verwijzing naar een andere behandelaar. Dit gebeurt alleen met je expliciete toestemming.

Voor het geanonimiseerde gebruik tijdens intercollegiale toetsing en intervisie. Een deel van de persoonsgegevens wordt gebruikt voor de financiële administratie en het opstellen van de declaratie. De volgende gegevens worden vermeld op de declaratie:

  • Naam, adres, woonplaats en geboortedatum 
  • Omschrijving en datum begeleiding-sessie
  • Kosten van de begeleiding.

 

Geheimhoudingsplicht
Je mag van mij verwachten dat ik zorgvuldig omga met je persoonlijke en medische gegevens en ervoor zorg dat onbevoegden geen toegang hebben tot je gegevens. Als je begeleider heb ik als enige toegang tot de dossier-gegevens. Ik houd me vanzelfsprekend aan de wettelijke geheimhoudingsplicht (beroepsgeheim).

Bewaartermijn persoonsgegevens
Ik kies ervoor om een bewaartermijn van vijf jaar aan te houden voor het cliënten-dossier. Na die tijd wordt dit zorgvuldig vernietigd.
Over ieder ander mogelijk gebruik van je gegevens zal ik je eerst informeren en hiervoor expliciet je toestemming vragen

Veilige opslag van persoonsgegevens
Digitaal opgeslagen gegevens worden altijd opgeslagen op beveiligde servers en achter de beveiliging van minimaal een gebruikersnaam en geregeld wisselend wachtwoord. In mijn praktijk ben ik de enige die toegang heeft tot je persoonsgegevens. Papieren dossiers liggen achter slot en grendel. Mijn mobiele telefoon waarmee ook afspraken worden gemaakt of praktische gegevens worden uitgewisseld gebruik ik alleen en heeft een toegangscode die ik alleen beheer.

[/et_pb_text][/et_pb_column][/et_pb_row][/et_pb_section]